Wij zijn even lesvrij! Maar denken toch even aan de kip en het ei

Volgend thema : De lentel

Hopelijk kunnen wij op 20 april terug starten!

zaterdag 11 juni 2016

Kennismakingsbezoek aan het rusthuis.

Hier zijn we weer met meer nieuws uit de 1ste kleuterklas.

Vandaag mochten we samen met de juf en enkele wandelmama's op bezoek naar het rusthuis in Kalken. Even kennismaken met de bewoners en het grote huis waar ze in wonen.
Want de komende jaren zullen we nog naar daar gaan om samen met de bewoners activiteiten te doen.

Wij dus allemaal ons fluohesje aan en ...op stap !
Eenmaal aangekomen moesten we nog even wachten .




En toen begon de rondleiding.
Even piepen in de keuken, de eetzaal, bij de verpleegsters,...


Ook de badkamer mochten we even zien, maar dat was wel iets anders dan thuis. Een lift om in bad te gaan dat is iets wat wij niet kennen, dus kregen we een heuse demonstratie en Pepijn kreeg de eer en het genoeg om plaats te nemen in de liftstoel !



Tijdens de rondleiding kwamen we één van de bewoners tegen, ze nodigde ons allemaal uit in haar kamer en toonde hoe ze daar woonde, waar haar bed was, haar kasten en .... de snoepjespot !
Ons deugnieten kregen dan ook allemaal een snoepje.




Maar dan was het tijd voor het serieuze werk... samen met de huisrobot Zohra en enkele bewoners deden we een sportactiviteit. Dat is wel wat anders als bij onze juf...zij mogen gewoon op hun stoel blijven zitten, wij moeten altijd lopen, springen, ... het lukte ons ook eventjes om al zittend te sporten, maar algauw begonnen de mieren in ons poep te kriebelen en stonden we recht om samen met Zohra een dansje te doen !








En voor we naar school terug gingen maakten we ook nog even kennis met de huispapegaai !



Lieve mensen van het woonzorgcentrum "Hof ten Kouter " het was leuk om bij jullie op bezoek te komen en samen met jullie te sporten en nog eens ...dankjewel voor het lekkere snoepje !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten