Wij zijn even lesvrij! Maar denken toch even aan de kip en het ei

Volgend thema : De lentel

Hopelijk kunnen wij op 20 april terug starten!

zaterdag 11 juni 2016

Sporten is gezond !!!!


 Eerst en vooral wil ik onze jarige nog eens in de verf zetten !!!!!
Onze Niyo werd 4 en dat hebben we gevierd !! Niyo werd omgetoverd in spiderman en daarna mochten we smullen van lekkere zelfgemaakte cakejes van Paw Patrol !!!
We kregn ook nog allemaal een toetertje mee naar huis !!
Nog maar eens gelukkige verjaardag vriend !!


 We starten ons nieuwe thema in de sportzaal en Jules mocht natuurlijk niet ontbreken.
 Klimmen, klauteren, sluipen en kruipen. Springen zonder vallen, lopen zonder struikelen, glijden en schuiven, gooien en vangen,.... alle mogelijke bewegingen kwamen aan bod...niemand stijf hoop ik !!




 Ook in de klas bleven we niet stil zitten, we maakten een sporthoek en Pepijn, Milan en Finn laten jullie zien wat we daar hebben geleerd !


Ook met hoepels, kegels en ballen gingen we aan de slag.



Ook fietsen kwam volop aan bod, door het mooie weer hebben we zelfs 2 keer kunnen fietsen buiten, zo kreeg iedereen de kans om verschillende fietsen uit te proberen. En wie tot nu toe nog niet goed durfde duwen op de trappers...durft het nu wel ! Proficiat !!!!









Ook juf Nathalie vond het wel eens leuk om zich te laten rondrijden !


Tussendoor konden we ook nog op jacht gaan naar zeepbellen die verschenen uit het zeepbellenkanon !


 En toen kwam juf naar school...zonder stem...dus heel moeilijk, om samen buiten te sporten, want we zijn nogal luid... dan maar knutselen. Juf toonde alles in stilte voor, een beetje poppenkast precies...en toonde ons hoe we een tennisspelletje konden maken. We gingen met z'n allen aan de slag, scheuren, lijmen, ballon oppompen en vastmaken en dan...tennissen maar !













Dat was natuurlijk niet het enige wat we hebben gedaan... We vertelden veel verhalen over welke sporten we graag doen. En juf speelde toneel en wij moesten raden welke sport ze stond uit te beelden. We sorteerden ballen van groot naar klein en omgekeerd. We sprongen in hoepels en sorteerden per kleur. We maakten een gezonde snack met al onze fruitjes (fruitsalade). We gooiden met een bal naar een doos en telden allemaal samen hoeveel ballen er in elke doos zaten,.... en nog veel en veel meer....

Hieronder kan je alle foto's zien van de fietsactiviteiten. Ik heb geprobeerd om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen, hopelijk is dit gelukt !































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten